Jos olet saanut Hekalta kirjeen vuokrasopimuksen yhtenäistämisestä, ilmoita yhteystietosi alla olevan linkin kautta. Yhteystiedot tarvitaan vain niiltä Hekan asukkailta, jotka ovat saaneet Hekalta kirjeen, mutta eivät vielä ole ilmoittaneet yhteystietojaan.

Ilmoita yhteystietosi

Uusia senioriasuntoja Laajasaloon – Svanströminkuja 5:n hakuaika alkaa 17.9.2024

Hekalle valmistuu vuoden lopussa Laajasaloon seniorikohde, jossa on yhteensä 77 asuntoa. Seniorikohteiden asuntoja voivat hakea yli 55-vuotiaat.

12.9.2024 14:40
Vehreässä ympäristössä vaaleapintainen kerrostaloa, jossa matalampi ja korkeampi osuus. Havainnekuva.

Svanströminkuja 5:ssä on yksiöitä ja kaksioita, kooltaan 31–56 m². Jokaisessa asunnossa on esteetön lasitettu parveke. 5–8 kerroksisessa talossa on kaksi hissillistä porrasta, joihin on esteetön sisäänkäynti pihalta.

Kohteen arvioitu valmistuminen on 31.12.2024.

Kohde on savuton. Asunnoissa, parvekkeilla, piha-alueella ja yhteisissä tiloissa, kuten saunoissa ja kerhotiloissa, ei saa tupakoida.

Lisätietoja kohteesta ja asuntokohtaiset vuokrat löytyvät kohdesivulta.

Jätä asuntohakemus Helsingin kaupungille

Asuntojen hakuaika alkaa tiistaina 17. syyskuuta. Asuntoja haetaan Helsingin kaupungilta . Asuntohakemuksia ei käsitellä Hekalla, eikä Hekan asiakaspalvelu voi neuvoa asunnon hakemisessa.

Jos sinulla on voimassa oleva asuntohakemus, voit lisätä uudiskohteen asunnot hakemuksellesi muokkaamalla hakemusta hakuaikana. Uudiskohteiden asuntoja voi hakea kunnes asunnot on välitetty. Helsingin kaupunki aloittaa asukasvalintojen tekemisen kaksi viikkoa hakuajan alkamisen jälkeen.

Kolmannes kohteen asunnoista varataan vaihtoasunnoiksi Hekalla jo asuville. Seniorikohteiden asuntoja voivat hakea 55 vuotta täyttäneet.

Merellinen Laajasalo kasvaa ja kehittyy

Laajasalo kehittyy lähivuosina, kun alueelle rakennetaan uusia asuntoja ja liikenneyhteyksiä. Merellisyys ja luonnonläheisyys on osa laajasalolaista elämäntapaa myös jatkossa: kaikkialta pääsee helposti rannoille ja viheralueille. Laajasalo ja Yliskylä saavat kasvun myötä myös uusia palveluita ja nykyisiä palveluita kehitetään yhdessä asukkaiden kanssa. 

Laajasaloa halkovasta Laajasalontiestä tulee ensimmäinen Helsinkiin rakennettava kaupunkibulevardi eli puistokatu. Tulevaisuudessa kadulla kulkevat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit ja raitiovaunut sekä autot. Tulevaisuudessa Helsingin keskustaan pääsee Kruunusillat-raitiotietä, joka kulkee aikanaan myös Laajasalontiellä.

Lue lisää Laajasalosta alueena