Nya seniorbostäder i Degerö – ansökningstiden för Svanströmsgränden 5 börjar 17.9.2024

I slutet av året får Heka ett nytt seniorobjekt med totalt 77 bostäder i Degerö. Personer över 55 år kan ansöka om seniorbostäderna.

05.9.2024 08:58
I grön miljö ett ljust höghus med en lägre och en högre del.

Svanströmsgränden 5 har ettor och tvåor på 31–56 m². Varje lägenhet har en tillgänglig inglasad balkong. Huset i 5–8 våningar har två trapphus med hiss och tillgänglig ingång från gården.

Huset planeras bli klart den 31 december 2024.

Huset är rökfritt. Det är förbjudet att röka i bostäderna, på balkongerna, på gården och i de gemensamma utrymmena, såsom i bastun och klubbrummet.

Läs mer om objektet på dess webbplats.

Lämna in din bostadsansökan till Helsingfors stad

Ansökningstiden för bostäderna börjar tisdagen den 17 september. Ansökan om bostäderna skickas till Helsingfors stad . Bostadsansökningarna behandlas inte vid Heka. Hekas kundtjänst har ingen rådgivning om att söka bostad och kan inte påverka handläggningen av bostadsansökningar.

Om du har en giltig bostadsansökan, kan du lägga till bostäder i nybygget till den genom att ändra på ansökan under ansökningstiden. Bostäder i nya objekt kan sökas tills bostäderna har förmedlats. Helsingfors stad börjar välja ut invånare två veckor efter att ansökningstiden börjat.

En tredjedel av bostäderna reserveras som bytesbostäder för dem som redan bor hos Heka. Bostäder i seniorobjekt kan sökas av personer som fyllt 55 år.

Det havsnära Degerö växer och utvecklas

Degerö utvecklas under de närmaste åren, då nya bostäder och trafikförbindelser byggs i området. Närheten till havet och naturen kommer att vara en del av livsstilen i Degerö även framöver: man kan alltid enkelt ta sig till stränderna och grönområdena. Degerö och Uppby får genom tillväxten också nya tjänster, och de befintliga tjänsterna utvecklas i samarbete med invånarna. 

Degerövägen, som löper genom Degerö, blir den första stadsbulevarden som byggs i Helsingfors. I framtiden kommer gatan att användas av fotgängare, cyklister, bussar och spårvagnar samt bilar. I framtiden kommer man att kunna ta sig till Helsingfors centrum via spårvägen över Kronbroarna, som även kommer att gå längs Degerövägen.

Läs mer om området Degerö